Brekend nieuws: website ontdekt

UTRECHT – Op internet is een website ontdekt. Dat meldt De Kocken Courant op gezag van hoofdredacteur Kocken. Het betreft aldus Kocken een website met nieuws omtrent Oscar Kocken. Volgens Kocken is dat een gat in de markt.

BREKEND NIEUWS: OP TOURNEE!

ORDEVANDEDAG-eflyer-1

Altijd de Orde van de Dag al eens willen zien, maar moest u te ver reizen voor deze hyperactuele satirische theatershow vol sketches, liedjes, columns, theaterscènes en gedichten, onder andere geschreven door Oscar Kocken? Dan is er goed nieuws. Samen met Sophie van Winden (Overspel), Mark Kraan (Penoza), Michiel Lieuwma (Snijtafel) en vele anderen gaat Oscar Kocken op tournee. Kijk maar:

woensdag 10 december – Verkadefabriek Den Bosch, 20.15u

zaterdag 13 december – Schouwburg Arnhem, 20.30u

dinsdag 16 december – Corrosia Almere, 20.30u

donderdag 18 december – Parktheater Eindhoven, 20.30u

vrijdag 19 december – Rotterdamse Schouwburg, 20:30u

zaterdag 20 december – Theater De Lieve Vrouw Amersfoort, 20.30u

zondag 21 december – Brakke Grond Amsterdam, 20.30u

dinsdag 23 december – Leidse Schouwburg, 20.15u

zondag 28 december – Stadsschouwburg Utrecht, 20.30u

maandag 29 december – Deventer Schouwburg, 20.00u

dinsdag 30 december – Theaters Tilburg, 20.30u

Meer informatie op www.ordevandedag.org

EMOTIES IVM LAATSTE COLUMN VOOR ELLE

10669002_10152676518462631_2308644785423800725_o
Ten burele van De Kocken Courant is veel sprake van emotie. Dit in verband met het verschijnen van een laatste column in ELLE. Op zijn kantoor eet Oscar Kocken in zijn eentje een taart die hij aan zichzelf liet bezorgen. Met sierlijke letters van chocolade staat er: ‘Dank voor acht mooie jaren. Het was een eer.’

Door het hele land op tournee!

Op pad door het godganse land, met twee voorstellingen tegelijkertijd. Dat is wat Oscar – ook bekend als Kocken – de komende tijd gaat uitspoken. Welke voorstellingen dan? Nou: één superromantische over verliefde opa’s en oma’s en een supersatirische over het belangrijkste nieuws van 2014. Met eigen ogen zien? Dat kan dus gewoon! Het internet helpt u daarbij een handje. Er is namelijk een heuse agenda voor Bejaarden & Begeerte en de oudejaarstournee van Orde van de Dag. Hoera!

OMG! Kocken komt bij u thuis!

Fotograaf: Thomas Vørding voor ELLE.

Fotograaf: Thomas Vørding voor ELLE.

Vanaf heden loopt u zomaar de kans om uw eigen mini-festival te organiseren. Tegenwoordig leest Oscar Kocken zijn verhalen namelijk niet alleen voor op festivals en literaire avonden, maar – uiteraard alleen met uw toestemming - ook bij u thuis in uw knusse woonkamer op een berenvel bij de haard, in uw sprookjesachtig uitgelichte achtertuin of in uw spectaculaire pied à terre in dat zonovergoten exotische oord. Tja, u moet er maar net zin in hebben. Maar feit is: het is weer eens wat anders dan een Tupperware Party.

En alsof dat nog niet genoeg is, bestaat er ook de mogelijkheid om gitarist Frank van Kasteren en schrijver Jibbe Willems aan te laten sluiten bij u en uw gezelschap. Prik daarom een datum, trommel wat vrienden op en vergeet vooral niet wat drankjes in huis te halen.

Ohja, stel ons zelf ook op de hoogte van dit festijn en mail naar secretariaat@oscarkocken.nl

 

 

EEN TALKSHOW OP LOWLANDS!

eenshowroze

Op 15, 16 en 17 augustus presenteren Oscar Kocken en Daan Windhorst een show in op het evenemententerrein van Biddinghuizen,  toevallig precies tijdens het festival Lowlands. Daarom zullen Kocken & Windhorst drie avonden lang de meest opvallende optredens nabespreken met de artiesten zelf, er zijn bijzondere akoestische sessies, merkwaardige sketches en een heuse Quiz Met Een Bekende Nederlander.

Speciale gasten: Rico, Judy Blank, Lucky Fonz III, Rob Wijnberg, Jan Jaap van der Wal, Tangerine, Denvis, Eric van Eerdenburg, Domien Verschuuren, Kiki van Deursen en vele anderen.

Vaste team: Jan Groenteman, Keez Groenteman, Mark Kraan, Daan Windhorst en Oscar Kocken

 

Academica Literatuurprijs

IMG_0573-BorderMakerNet als in 2013 presenteert Oscar Kocken opnieuw de uitreiking van de prestigieuze Academica Literatuurprijs. Genomineerd zijn dit jaar Hannah van Wieringen, Ineke Riem en Naomi Rebekka Boekwijt en aan Kocken de eervolle taak te onthullen wie van hen er die avond vandoor gaat met een cheque ter waarde van maar liefst 10.000 euro.

Zomaargasten

Zomaargasten 2Altijd al eens te gast willen zijn bij een live talkshow? Grijp nu deze unieke kans en schuif aan in de provisorische studio van Kocken & Nederkoorn, waar zij proberen om met behulp van beeld- en muziekfragmenten de persoonlijkste verhalen boven tafel te krijgen. Tot op het allerlaatste moment is ook voor de presentatoren volslagen onbekend wie er nu weer plaats zal nemen voor een interview, maar één ding staat vast: ze zullen bijzonder zijn, deze Zomaargasten. En je zult nooit meer hetzelfde naar hen kijken.

Kunstbende

10003893_834465533246284_962137752_nFotograaf: Megin Zondervan

In zowel Rotterdam als Den Haag presenteert Kocken dit jaar de voorrondes van Kunstbende. Benieuwd naar ongekend talent dat zomaar kan uitgroeien tot de grote namen van de toekomst? Kom dan zeker kijken, applaudisseren en van je stoel vallen.

Perron 15

Op perron 15 raakte ik in gesprek met een vrouw. Beiden bleken wij plezier te beleven aan de verwarde reizigers die geen wijs werden uit de kluwen omroepberichten en onze gedeelde glimlach vormde een bruikbare aanleiding voor het uitwisselen van wat woorden. Zin zeven was een samenvatting: ze had wat afgelachen in haar leven, vertelde ze. Niet dat het allemaal een pretje was, maar tjongejongejonge, wat had ze gelachen.
Naast elkaar in de trein nam zij het voortouw in de conversatie. Onderweg was ze, hoorde ik, naar haar zuster in ‘s-Hertogenbosch. Eens per week bezocht ze haar en daar zag ze in een gezicht dat sprekend leek op het hare het verloop van De Ziekte, waarvan ze de naam liever niet uitsprak. Ze legde haar koele hand op mijn arm: als meisjes hadden ze een hoop lol gehad met z’n tweeën, gelachen dat ze hadden! Neem nou die keer in de oorlog, dat zij water moesten halen bij de put. En dat een van de Joodse onderduikers daar een paling in had gegooid. Nou, zoiets vergeet je nooit meer.
Tegenwoordig woonde ze in een aanleunwoning in Hilversum. Dat was wennen, twee kamers in plaats van al die ruimte die ze ooit had. Ik moest eens weten: woonde ze met haar grote liefde al in een fors huis, bij haar ouders hadden ze zelfs een hal en die was wel twintig meter diep. Twintig meter! Daar gingen ze dan hockeyen, haar zus en zijzelf, dat mocht gewoon van vader. Ze zag zichzelf nog hollen, tranen in haar ogen van plezier.
Nu was ze alweer een flinke tijd alleen, klonk het. Haar man overleed toen hij negenenvijftig was. Zijzelf was nu vijfentachtig. Dat ze geen kinderen hadden gekregen, ja, dat maakte het soms wat eenzaam. Gelukkig had ze in al die jaren wel gewend kunnen raken aan de stilte.
Ze staarde uit het raam, naar de nieuwbouw die ’s-Hertogenbosch inluidt en hernam toen met krullende lippen haar mantra: ‘Maar wat hebben we gelachen…’

Sinterklaas & Kocken

sintalmereMet haast gênante trots heeft Oscar Kocken met hulp van Burgemeester Jorritsma en vele kinderen Sinterklaas onthaald in Almere. De Goedheiligman was in een tamelijk goede bui en was enigszins te spreken over de zangkwaliteiten van de gastheer. Kocken mocht zijn schoentje zetten.