Het verhaal wordt prachtig verteld door Kocken en muzikaal begeleid door singer-songwriter Démira Jansen. Het is in alle eenvoud en degelijkheid een krachtige theatervoorstelling. Vakmanschap maakt modieuze kunstgrepen overbodig. Het verhaal beklijft zowel in hart als hoofd. – Brabant Cultureel

Het is 1872. Nederland lijkt vredelievend en veilig, totdat de geliefden Hendricus Jut en Christina Goedvolk een daad begaan die vele levens zal veranderen. Op zoek naar geld voor hun huwelijk brengen zij het hele land in rep en roer als hun bezoek aan een rijke weduwe op een gruwelijke manier uit de hand loopt. De kranten staan bol van afschuw, het volk is ziedend en de ene na de andere onschuldige zondebok wordt vastgezet. De echte daders worden echter niet gevonden, die zitten al weken op volle zee, aan boord van de Holland-Amerika Lijn.

Schrijver Oscar Kocken (Zomaargasten, Orde van de Dag) en muzikante Démira Jansen (finalist ‘Beste Singer-songwriter van Nederland’) lieten zich inspireren door deze bizarre geschiedenis, waardoor ‘de kop van Jut’ nog altijd een uitdrukking is in de Nederlandse taal.

Op Theaterfestival Boulevard presenteren zij een muzikale theatrale road-trip waarin zij deze Nederlandse Bonnie & Clyde volgen op hun pad van Vught via Den Haag naar New York en weer terug naar Vught. Samen hopen zij te ontdekken hoe hartstochtelijke liefde kan leiden tot moord en hoe een moord kan leiden tot een kermisattractie.

Foto: Roxanne Hellevoort, bewerking: Willem Popelier
Fotograaf: Marc Bolsius